TDR Energy este o companie romaneasca infiintata in anul 2005. Domeniul nostru principal de activitate este sprijinirea companiilor in efortul lor de a gestiona emisiile de gaze cu efect de sera, precum si identificarea celor mai potrivite solutii pentru reducerea acestora. Oferim servicii specifice pentru instalatiile care au obligatii de conformare reglementate de EU ETS, precum si pentru alte companii importante din Romania care doresc sa evalueze, gestioneze si sa isi reduca emisiile de carbon in mod voluntar.

Gestionarea emisiilor de gaze cu efect de sera intr-un mod care sa respecte cerintele de pe piata obligatorie si/sau de pe piata voluntara se poate dovedi extrem de dificila pentru orice companie, indiferent de marime sau domeniu de activitate. Experienta noastra, combinata cu o cunoastere temeinica a sectoarelor care intra sub incidenta EU ETS, ne permite sa economisim timp si efort pentru clientii nostri atunci cand se urmareste indeplinirea obligatiilor privind reducerea emisiilor.

Misiunea noastra

Intr-o perioada marcata de efectele incalzirii globale, cauzata in mare masura de cresterea gazelor cu efect de sera rezultate in urma activitatii umane, problemele climatice au devenit o componenta importanta in procesul decizional.

Atunci cand au trasate standarde potrivite in ceea ce priveste protectia mediului, companiile pot sa urmareasca nu numai simpla conformare cu legislatia in domeniul climei, dar si sa isi dezvolte solutii eficiente din punct de vedere al costurilor, care sa le imbunatateasca performanta de mediu.

Prin urmare, misiunea noastra este:

 • Sa asiguram

  conformarea cu actuala legislatie in domeniul protectiei mediului pentru a evita amenzi si alte sanctiuni

 • Sa anticipam

  impactul viitoarelor cerinte legale care sa permita luarea unor masuri pentru a proteja impotriva eventualelor riscuri

 • Sa estimam

  viitoarele emisii, asigurand astfel dezvoltarea unor noi strategii de mediu privind eforturile de reducere a emisiilor

 • Sa cream

  oportunitati de afaceri care sa imbunatateasca performanta de mediu si prin urmare sa consolideze competitivitatea clientilor nostri

Echipa de conducere

Bogdan Alexandru TEODORESCU

Director General

Inginer automatizari, absolvent al Universitatii Politehnice si al cursurilor de Executive MBA al Universitatii Tiffin din Ohio, SUA, avand peste 10 ani de experienta in domeniul schimbarilor climatice.

Implicat in numeroase proiecte de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera, in calitate de membru al echipei sau manager de proiect.

A detinut pe rand calitatea de inginer de dezvoltare la CET Govora in cadrul departamentului de dezvoltare, director executiv al KDF Energy, o companie romaneasca care in scurt timp a devenit lider in domeniul comercializarii certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera in Romania, dar si in Bulgaria si Grecia. In prezent detine functia de director general al TDR Energy.

Dan AVRAM

Director Tehnic

Inginer fizician cu peste 30 de ani de experienta profesionala in domeniul criogeniei si schimbarilor climatice, experienta dobandita in cadrul ICSI -Rm Valcea, CET Govora si TDR Energy.

In calitate de secretar general al Asociatiei Romane a Carbonului a fost implicat activ in evenimente dedicate schimbarilor climatice, consultanta pentru reducerea emisiilor, precum si organizarea de training privind implementarea legislatiei in domeniul EU ETS impreuna cu Directia de Schimbari Climatice din cadrul ANPM. In prezent detine functia de director tehnic al TDR Energy.

Hortensia DUMITRIU

Director Politici de Mediu

Fizician cu 15 ani de experienta vasta in domeniul protectiei mediului, avand cunostinte aprofundate despre politica comunitara si cadrul juridic al UE in domeniul schimbarilor climatice. A lucrat timp de 9 ani in cadrul ANPM, unde a detinut numeroase functii de conducere, respectiv de Director al Directiei Schimbari Climatice si Dezvoltare Durabila si Director General al Directiei Generale de Schimbari Climatice.

Este expert in implementarea si aplicarea legislatiei UE, calificare acordata de Agentia Nationala pentru Protectia Mediului si Ministerul Federal German pentru Mediu, Conservarea Naturii si Siguranta Nucleara.

Totodata este manager al sistemelor de management de mediu si auditor de mediu. In prezent detine functia de director politici de mediu al TDR Energy.

Mihaela STANESCU

Director Dezvoltare

Inginer cu peste 30 de ani de experienta in domeniul industriei chimice, cu rezultate in activitatea de productie, controlul calitatii si cercetare, si de asemenea in efectuarea analizelor de laborator.

In perioada de aproximativ 10 ani desfasurata in cadrul administratiei publice (ANPM, Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor) in calitate de consilier a participat la intocmirea propunerilor de proiecte de acte normative in domeniul protectiei mediului.

De asemenea a participat la elaborarea de rapoarte privind starea mediului in Romania, stadiul planurilor de actiune pentru mediu la nivel judetean si regional si la intocmirea planului national de actiune pentru protectia mediului. In prezent detine functia de Director Dezvoltare in cadrul TDR Energy.

Valentin Popescu

Director de Investitii

Inginer economist si absolvent al programului Executive MBA din cadrul Universitatii Tiffin din Ohio, SUA, avand peste 7 ani de experienta manageriala dobandita la companii precum CBRE Romania, Kaufland Romania si LIDL Romania.

Timp de 5 ani s-a specializat in managementul investitiilor, coordonand proiecte de expansiune a retelei de magazine Kaufland. In prezent detine functia de director de investitii in cadrul TDR Energy, postura din care va dezvolta strategia de investitii a companiei.